Szeretne 96 ezer Ft-tal több pénzt kapni?

2018. október 1.

Amióta az állam bevezette 2017 év végén a Nemzeti Otthonteremtési Közösséget (lakáslottó), folyamatosan hallani olyan tervekről, hogy a lakás-takarékpénztárak esetében az állami támogatást lecsökkentik 30-ról 20%-ra.
Ezzel együtt viszont a kapott támogatási maximumot megemelnék 72-ről 100 ezer Ft-ra.

Jelenleg az állami támogatási maximumot havi 20 ezer Ft-os befizetéssel elérhetjük. Ez a 72 ezer Ft állami támogatás a módosítás után már havi 30 ezer Ft befizetésével jönne csak össze. 50%-kal többet kell befizetni!!
Magyarán egyik oldalon jól járunk, mert azonos futamidő alatt több pénzt tudunk összegyűjteni (már aki megengedheti magának a nagyobb befizetéseket), másik oldalról viszont csökken a befizetett pénzre kapott állami – ingyen – pénz.

Véleményem szerint aki gondolkodik ezen a megoldáson, ne várjon sokáig! A már megkötött szerződésekre a jelenlegi 30%, max 72 eFt támogatás lesz érvényes a futamidő végéig.

Az említett 96 ezer Ft pedig úgy jön ki, hogy 4 év alatt havi 20 ezer Ft befizetésével ennyivel több állami támogatás jár a most megkötött szerződésekre, mintha az újban kötnénk. Csak halkan jegyzem meg, hogy ez az összeg 10 év alatt 240 eFt lenne…

Az Ön címe itt megy

Figyelem! Kérjük vegye figyelembe, hogy ez a cikk utoljára több mint egy éve módosult, ezért elképzelhető, hogy a benne szereplő tartalom aktualitását vesztette!