Személybiztosítás

Kockázati

Munkám egyik legfontosabb területének gondolom. Családok esetében a családfő/családfenntartó esetleges halála esetén az érzelmi sokk mellett anyagi sokk is jelentkezik. Az ilyen esetekre fel kell készülni. Ennek ellenére – ha egyáltalán van – az átlagos magyar életbiztosítások pár millió forintra biztosítanak….

Cégek esetében is jól jöhet egy un. menedzser életbiztosítás. Ilyenkor a cégvezető(ke)t biztosítjuk be. Egy váratlan esemény során a biztosítást lehet akár az örökösök kivásárlására is fordítani. Ne egy szakmailag inkompetens ember irányítsa – tegye tönkre – a céget!

Baleset

Ma már szinte bármilyen baleseti eseményre lehet megfelelő biztosítást kötni elérhető áron. Akár komplett családra is, teljesen egyedi fedezetekkel.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy a lakásbiztosításokba épített balesetbiztosítások nem tekintethetők megfelelő és elegendő biztosításnak, hiszen ezek nem egy külön termékként, hanem csak kiegészítőként szerepelnek. Emiatt döntő többségben nem tartalmaznak megfelelő védelmet egy esetleges baj esetére.

Utasbiztosítás

Mindenki a gondtalan nyaralásról álmodik egy utazás során. Az élet azonban néha meglephet bennünket pl egy tengeri sünnel, vagy csak egy tengerparti séta során elszenvedett bokatöréssel. Az ilyen balesetek jelentősen megdrágíthatják a nyaralásunkat.

Általánosságban elmondható, hogy az EU-kártya nem helyettesíthet egy utasbiztosítást. Az ugyanis csak állami intézményekben használható, ahol van ott az önrészt nem fedezi, illetve a poggyászunkat se védi. A különbségekről részletesebben is fogok írni.